Perník do formy
250 g
|
polohrubé mouky | 16,6 VJ |
6 g
|
kypřicího prášku do pečiva | |
3/4
|
lžičky jedlé sody | |
1
|
vejce | |
45 g
|
medu (v tom celém množství se ztratí a vliv na glykemii nemá - měřeno) | 3 VJ |
50 g
|
olivového oleje | |
120 g
|
Erythritolu | |
250 ml
|
polotučného mléka | 1 VJ |
8 g
|
směsi koření na přípravu perníku |
Pečeme pomalu 1 hodinu asi na 150 oC, aby nepopraskal. Výborně se děla v zapékací skleněné misce - nemusí se vysypávat moukou a tím zvedat VJ.
Je výborný, k nerozeznání od běžného perníku s cukrem.
1 VJ vychází na 34,5 g hotového perníku.
Hotový perník lehce potřeme máslem a posypeme kokosem (viz foto).