Tvarohový biskupský chlebíček - do formy
2
|
vejce | |
83 g
|
Erythritolu | |
83 g
|
měkkého nízkotučného tvarohu | 1/4 VJ |
83 g
|
polohrubé mouky | 5,53 VJ |
4 g (lžička)
|
prášku do pečiva | |
15 g
|
nasekaných rozinek | 1 VJ |
40 g
|
jemně nasekaných vlašských ořechů | 0,5 VJ |
(dle chuti lze dát i citronovou kůru)
Nejdříve ušleháme bílky, do kterých postupně zamícháme utřený tvaroh se žloutky a Erythritolem, další přídavek bude mouka s práškem do pečiva a nakonec nasekané rozinky s ořechy.
Pečeme na 130 oC asi 45 minut a pak necháme půl hodiny dojít v troubě.
1 VJ hotového výrobku vychází na 49,7 g. Je výborný.