Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýňová bábovka

Suroviny:

300 g polohrubé mouky  
20 g kypřicího prášku do perníku  
24 g vanilkového cukru light (zdravá výživa), lze jej nahradit vanilkovým cukrem  
10 g kakaa na pečení  
80 g Stevia natusweet 1:1 nebo Stevia !N  
50 kapek sladidla Candys  
3 vejce  
200 ml slunečnicového oleje  
250 g nastrouhané dýně (dle původního receptu jakákoliv), já jsem použila uvařenou špagetovou dýni  

 
Všechny sypké ingredience smícháme dohromady, poté přidáme zbytek a můžeme použít jak do formy od srnčího hřbetu nebo bábovkovou formu. Péci cca při 150 - 160 °C.

1 VJ (12 g sacharidů) = 39,1 g bábovky

1 VJ (10 g sacharidů) = 31,8 g bábovky