Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablkový perník

jablkovypernik.jpg
 

200 g
 celozrnné mouky  13,3 VJ
200 g
 hladké mouky  13,3 VJ
20 g
 kypřicího prášku do perníku  
80 g
 mletých vlašských ořechů       1 VJ
2
 celá vejce  
150 ml
 rostlinného oleje  
200 ml
 polotučného mléka    0,8 VJ
90 g
 stévie Natusweet  
24 g
 vanilkového cukru light       2 VJ
60 g
 tekutého medu       4 VJ
200 g
 nahrubo nastrouhaných jablek       2 VJ
1
 kávovou lžičku punčového nebo rumového aroma (nebo 50 ml rumu)  


1 VJ (12 g sacharidů) ---- 37 g perníku


Všechny ingredience smícháme dohromady, nejdříve sypké a potom tekuté. Zhotovené těsto vylijeme na plech, který vyložíme pečicím papírem, a pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut na 150 °C. Dle chutě perník po vychladnutí promázneme pikantní dia marmeládou a povrch dozdobíme mletými ořechy.