Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perníčky s jablkovými křížalami

pernickyskrizalami.jpg
 

250 g
 hladké mouky       16,6 VJ
50 g
 mletých vlašských ořechů         0,6 VJ
40 g
 najemno nasekaných jablečných křížal            2 VJ
24 g
 vanilkového cukru light            2 VJ
1
 kypřicího prášku do perníku  
50 g
 medu         3,3 VJ
30 g
 rozpuštěného tuku (Pozdrav z hor, máslo)   
2
 celá vejce        
40 g
 stévie Natusweet 1:1 (nebo 50 kapek sladidla CandyS)                       


1 VJ (12 g sacharidů) ---- 24 g perníčků


Všechny ingredience smícháme dohromady a dobře propracované těsto necháme uložit na 24 hodin do chladna. Druhý den těsto opět vypracujeme, vyválíme asi 1cm plát a vykrajujeme tvary, které klademe na pečicí papír na plech + potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme cca 10 minut na 180 °C - do růžova. Perníčky jsou výborné bez zdobení, není ale problém použít klasiku na dozdobení - bílek + cukr (lehce). Perníčky jsou hned měkké a s těstem se dobře pracuje.