Tvarohové trojlístky s mátou
Suroviny: |
|
125 g polohrubé mouky | |
125 g Hery | |
125 g měkkého tvarohu | |
špetka soli | |
1 rovná lžíce fruktózy | |
několik čerstvých rozmělněných lístků máty |
Poleva: |
|
1 lžíce 100 % tuku Omega | |
1 lžíce škrobové moučky | |
50 g práškového sladidla Clara | |
půl bílku | |
trochu citronové šťávy | |
dia marmeláda na slepení | |
strouhané vlašské ořechy na obalení | |
kousky sušených brusinek na ozdobu |
Na vál prosejeme mouku. Heru a tvaroh nakrájíme na kousky, rozložíme je na mouku, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme měkké těsto. Nejprve suroviny zpracujeme nožem, pak dokončíme rukama. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme je do chladničky odpočinout. Potom těsto rozválíme na sílu asi 2 mm, vykrájíme trojlístky, rozložíme je na plech s papírem na pečení a pečeme při 170 oC asi 7 minut dozlatova.
Připravíme si polevu. Tuk rozpustíme, vmícháme škrob se sladidlem, povaříme, odstavíme a necháme zchladnout. Potom přidáme bílek a citronovou šťávu a dobře vymícháme. Upečené zchladlé trojlístky slepíme vždy dva k sobě marmeládou, vršek potřeme polevou, ozdobíme kousky brusinek a obalíme strouhanými ořechy.
Pozn.: První pokus o citronovou dia polevu. Poleva je chuťově ucházející, ale je krupičkovitá a špatně tuhne.
celé = 9,8 VJ
1 ks = 0,2 VJ