Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítězky výtvarné soutěže 2018

Společnost Novo Nordisk, známý výrobce inzulínů, inzulínových analog, inzulínových per a jehel, vyhlásila také v roce 2018 výtvarnou soutěž pro děti a dospívající s diabetem, která - jak firma uvádí v informacích k soutěži - "dává dětem a mladým lidem příležitost vyjádřit i obtížně vyslovitelné pocity a pomoci ostatním pochopit, jaké to je žít s diabetem". Letos uplynulo již kulatých 10 let od doby, kdy společnost Novo Nordisk pořádala soutěž poprvé.

Ani tentokrát jsme neváhali a soutěže jsme se zúčastnili - obrázky malovaly děti na táboře, letos na téma DIABETES A BUDOUCNOST. Kresby vyhodnocené jako nejzdařilejší jsme zaslali do firmy Novo Nordisk a s napětím očekávali, jestli budeme podobně úspěšní jako loni, kdy byla poprvé oceněna dvě děvčata z Inzulínku, Terka Prokopová a Barča Nedopilová. Právě Barča dokázala svůj úspěch zopakovat a mezi vítěze se dostala i v tomto ročníku. Nově se k ní letos přidala Eliška Buriánová, která se v pátek 7. prosince 2018 vydala spolu s Ali Jouklovou na slavnostní vyhlášení vítězů výtvarné soutěže do prostor Písecké brány v Praze.
 

vyhlaseni01.jpg


Předsedkyně Inzulínku se tam na výbornou zhostila předání cen dětem v jedné z vypsaných kategorií a svou přítomnost zhodnila slovy "Byla jsem poprvé a je to fakt krásný zážitek". Fotodokumentaci z vyhlášení a Eliščin i Barčin obrázek přikládáme. A samozřejmě moc gratulujeme!

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vyhlášení vítězů výtvarné soutěže